maanantai 24. heinäkuuta 2017

Pikainen tilannekatsaus 24 heinäkuuta

Tässä pikainen katsaus viime viikonloppuun.

Hankin ebaystä LCD (20x4 näyttö)+sdkortti käyttöliittymäpaneelin.

Tarkoituksenani oli printata suunittelemani, thingversen customizer-yhteensopiva raspberry asennuskiskot. Kiskot joilla raspberryn ja päälilevyn saisi ruuvattua paneeliin, josta ulos kurkistaa ethernet ja usb liittimet. Maailma on täynnä koteloita joissa on panostetu pieneen kokoon, mutta entäs jos tilaa on runsaasti. Noh, mun designissa on toistaiseksi. Laitteisto tulee olemaan tilavassa kotelossa. Laittamalla usbit ja ethernetin kurkkaamaan ulos, vältetään muutama turha välikaapeli ja liitin. Plus hatin elektroniikka tulee fiksattua paikalleen

Kyllä, upotetut ruuvit maskissa... Ruuvit pureutuvat metalli-insertteihin


Muuten hyvä, mutta nozzle meni ahtautumaan... ja pla ei pursottunut kunnolla...irtoili alustastansa... ja sitten nozzle meni tukkoon.... nozzlea avatessa (lämmittely, tukoksen houkuttelu puolisulalla PLA:lla).

Sitten perkele.... mämmikoura kun olen... nozzle lensi romukasaan... ja hukkui..toistaiseksi

Tästä järkyttyneenä lauantai meni löysäillessä. Sunnuntaina aloin vähän sisustamaan. Asun siis asunnossa, jossa on erilinen "työhuone" (jonne koiralla ei ole pääsyä) ja sitten olohuone+keittiö jossa vietän ajastani kun katson töllöä tai kirjoitan

Työhuoneen tuunaus oli vähän jäänyt, kun mitään man-cavea siitä ei saanut exän mukan tehdä. Työhuone ja sitten joskus vauvanhuone oli ok. Not nyt avovaimo on lähtenyt ja mä teen mitä lystää. HÄHÄÄ0


Sunnuntai meni sitten sisustaessa ja kamoja järjestellessä... ja vähän maanantaitakin.  Kannoin kirjahyllyn olohuoneeseen ja virittelin remontista ylijääneen keittiötason työtasoksi.

Nyt tavarat ovat vähän paremmin järjestyksessä. Pöytä rakenteluun+kolvailuun+koodaamiseeen+ 3d printteri ja työtaso johon kasata laitteistoa.

Toissaviikonloppu menikin reissatessa sukulaisten luona.Reissun aikana itselleni selvisi että pakko sitten kai mennä analog devicesin ADUM SPI isolaattorin kanssa eteenpäin. Ainakin tarjoutuu mahdollisuus saada siirrettyä nolla nollaan ja käytettyä +2.5v ja -2.5v jännitteitä hituoparille.

Koronaionisoinnin kanssa olen hieman epätoivoinen... Pitää vielä tutkia asiaa. Lisäksi pelkään että koronalähde sanoo sopimuksensa irti. Todennäköisesti rakennan "korkeajännite, pieni virta" powerin, millä koronan powerointi onnistuisi luotettavammin. ZVS moduli+muuntaja + https://en.wikipedia.org/wiki/Cockcroft%E2%80%93Walton_generator
Tietenkin upotettuna öljyyn ja koteloituna johonkin tupperwarez rasiaan.

Katselen myös parempia vaihtoehtoja. Perehdyin vähän tyhjiöputkitekniikkaan, valitettavasti haluaamaani "pehmeää" röntgensäteilyä on vaikea saada "väärinkäytetystä" diodiputkesta ulos.

Toisaalta jos rakentaisin paremman koronalähteen electrospraytä varten, kävisi se myös röntgenputken testaukseen. Jännite tulee olla reguloitu ja säädettävissä vähintään potikalla

Tietty voisi käydä lähteä veneilemään ja käydä kääntämässä jostain ryssän majakasta strontium-90 lähteen (beta-aktiivisuus). Sitä varten tosin pitäisi hankkia geiger-laskuri, kun noita vahinkoja tapahtuu varkaille.

Nykyään Am241:stä sisältäviä palohälyttimiäkään ei löydy kaupasta. :(


Ja en saa unta. Maha on kipeä, ahdstaa ja tuntuu paskalta. Pakko kyllä myöntää että hirvitää että lasken tämän laitteiston varaan sen että pääsen 2050-luvulla marsiin.

En usko että pääsen marsiin. No koska kyseessä ei ole uskonsasia vaan ihan tekninen pulma.

Toki voisin väkertää jotain muutakin, mutta jäisinkö tasolle "Jorma Ponkala" (joka on yksi lapsuuteni esikuvista, aurinkokulkurin tekijä... postaus aiheesta myöhemmin)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti