sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Hi-Hi boardilla kytkis

Aloitin jo perjantai-illalla hi-hi boardin routtaamista.

Nyt pitäisi vielä tarkistaa, riittääkö kortin ominaisuudet.

Ulostuloja on
-Isovirtaliitin (virtarajoitettu ulos ja valinnainen open drain)
-analogiliitin
-koaksiaali pulssit tai analogi ulos

Laaditaan taulukko:

NimiIsovirtaanalogikoaksiaali
ionisaattori+captureIonizer, virtaraja,gpio+12v tai -12v
pumppu+offsetpumppu,gpio softpwm+-12v
hvdcHV supplydac bufferhw PWM

Ainut kysymysmerkki tuossa ylläolevassa listassa on ionisaattorin gpio (tai open drain). nykyistä ionisaattoripoweria ei voi ohjata muutoin kuin virtarajalla.(1A?). Mahdollisesti sitä voisi käyttää open drainina vaikka reed releiden vetämiseen, jotta hv:n polariteeti olisi vaihdeltavissa. Nyt ionisointilähteen polariteetti vaihtuu ruuvimeisselillä.

Meni kivasti 3kpl. Tämä tarkoitaa osh-parkin tapauksessa pientä säästöä, kun levyt tulevat kolmen kappaleen monikertoina.

Arvioin että levystä tulisi 33mm leveä ja noin 70mm pitkä. Pituutta pystyy todnäk lyhentämään 10mm kun asettelee osat fiksusti. Levy on kalliimpi kuin ilgallo. Komponentit todnäk halvempia. (komponenttivalikoimaa ei ole vielä lyöty lukkoon)

Iha paskasti routattu levy, ei kehtaa näyttää kääntöpuolta. Oleellista tuossa on liitinten paikka.

Seuraava kysymys onkin, miten tämä vaikuttaa kaapelointiin. Meneekö kaapeloinnin kanssa johdot sekaisin.  Tarkoitus olisi HI-HI korteilla, ilgallolla ja superfretillä onnistuisi rakentaa laite. Raspberryn päälle menisi vain kortti, jossa pinniriman pinnit johdotetaan sopiviin liittimiin tai piikkirimoihin. Sellaisen kolvaa vaikka protoreikälevystä. Liittimet on kivoja, sillä näin väärinkytkennän mahdollisuus pienenee.

Tarkoituksena on tosiaan käyttää ATX poweria, kun FAIMS driveri jaksaa kyllä hörppiä ampeereita. Lisäksi ATX powerissa riittää piuhoja joista jakaa maata yms. Raspberry raksuttaisi +5v standby piuhan varassa. Raspberry kontrolloisi PS_ON signaalia. Laitteen virtanappi olisi ihan softallinen. Etua tässä on siinä että raspberry kykenee tekemään hallitun shutdownin eikä microsd:n filusysteemi mee paskaksi niin helposti.. Eihän tuo raspi paljoa virtaa vie, joten voisi olla mahdollista että raspberryn saisi päälle verkon kautta, vaikka laite näyttäisi sammuneelta.

 Ja kyllä. Nimi on jo annettu. Projektin nimi on "Fatpuppy One". Todennäköisesti maailmaan putkahtaa ensin "Fatpuppy Zero" 

Fatpuppy johdotus hi-hi boardeilla

Varsinainen raspberryyn liitettävä protokortti tulee sisätämään liittimet, 3.3v regun (koska raspin +3.3v:stä ei saa paljoa virtaa ja on herkkä jännitepiikeille yms), pari vastusta lediä ja nappia varten.
Kytkentä raspberryn liittimeen

Plääni

Aivan ensin kolvaan kasaan tuon raspberrylevyn ja alan testaamaan, tuottaako softa siedettävää softpwm:ää pumpulle kun raspilla pyörii kaikkea muuta,

Toinen jännäkakanpaikka on I2C väylän kapasitanssi. Riittääkö vai pitääkö miettiä jotain driveri-ratkaisua?

Sitten teen hi-hi boardille komponenttivalintoja, viimeistelen leiskan,  tulostan paperille leiskan....korjailen yms... laitan hi-hi boardin tilaukseen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti